Guvernul a dat 65.000 de lei pentru toaletele din şcoli

Guvernul a alocat aproape 65.000 de lei pentru lucrări de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar.

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 18:13

Guvernul a alocat, joi, suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. La începutul anului 2019, mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ potrivit news.ro

Guvernul României a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. 

Suma a fost alocată în bugetul Ministerului Educaţei Naţionale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, încă din luna februarie a anului 2019.

”Adoptarea acestui act normativ va determina creşterea calităţii actului educaţional şi desfăşurarea activităţilor şcolare într-un cadru sigur şi modern în învăţământul preuniversitar. Prin această măsură se urmăreşte asigurarea de condiţii optime, precum şi acces egal şi sporit la o educaţie de calitate pentru peste 61.500 de elevi”, a transmis joi, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit MEN, în anul 2017, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat funcţionau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare.

La începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ.

Potrivit MEN, sumele alocate de Executiv vin în completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autorităţile locale în responsabilitatea cărora se află infrastructura şcolară.