Guvernul a decis ca pensiile românilor să crească cu doar 3%: Toţi trebuie să trăiască!

Membrii Cabinerului lui Florin Cîţu au decis cu cât vor creşte de fapt pensiile românilor. Se pare că guvernanţi vor să mărească veniturile pensionarilor doar cu 3%.

22 ian. 2021, 17:45
Guvernul a decis ca pensiile românilor să crească cu doar 3%: Toţi trebuie să trăiască!

Guvernul a decis ca pensiile romînilor să crească cu doar 3%. Propunerea cu privire la mărirea cu 3% a pensiilor a intrat în linie dreaptă! De altfel, vineri dimineață, pensionarii i-au răspuns Ralucăi Turcan după ce ministrul Muncii le-a propus creşterea pensiilor cu. 3%, lucru care s-a și decis, spune DC News!

Guvernul a decis ca pensiile românilor să crească cu doar 3%

„Răspunsul pensionarilor pentru doamna ministru, la propunerea de majorare cu 3 la sută a pensiilor, este să păstreze banii pentru dumneaei. Poate mai face un alt minister. Sunt deja două posturi de vicepremier, poate e nevoie şi de al treilea. Mai mare bătaie de joc nu există!

Dacă la inflaţia asta nu au putut să aplice legea… bine că sunt bani pentru alte probleme, pentru noi pensionarii nu se găsesc niciodată bani. Toată ţara e nemulţumită!

Problema e clară! Am crezut că vor gândi că după o viaţă muncită, merită şi pensionarii să trăiască decent. Puteau să indexeze pensiile mici cu o sumă fixă! Toţi trebuie să trăiască!”, a declarat Silvia Petre, preşedinta Asociaţiei de Pensionari din Timiş, vineri dimineață.

Raluca Turcan afirma săptămâna trecută că şi-a propus ca în mandatul său „să scoată subiectul pensiilor din logica politică şi politicianistă”. Întrebată dacă vor creşte pensiile în cursul acestui an, Turcan spune că pensiile vor fi indexate „cel puţin cu rata inflaţiei, cum este şi firesc, de altfel”.

„În 2021, am discutat cu primul ministru, şi cel puţin indexarea cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021. Vom anunţa. Suntem în etapa de pregătire a bugetului pentru 2021”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Guvernanta PNL a explicat că cei mai mari contestatari ai PNL şi cei care au făcut cele mai multe „atacuri” pe acest subiect sunt „cei din PSD”, ea arătând că social-democraţii „niciodată nu au conceput” că majorarea pensiilor cu 40% poate fi suportată.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu susţine că pensiile vor fi îngheţate în 2021. „Categoric! Nu avem nici consum, nici investiţii. Nu ştiu unde vor să ne ducă”