Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv pentru judeţele afectate!

Florin Cîţu spune că Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Astfel, fondurile vor fi folosite pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ-teritoriale.
Alina Costache
21 iul. 2021, 16:23
Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv pentru judeţele afectate!

Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, la rândul său, că, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a aprobat o hotărâre pentru alocarea sumei din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru unele UAT-uri afectate de calamităţile naturale.

Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminsitrativ-teritoriale.

Este vorba despre 27 de decolmatări de pârâuri şi râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri judeţene, 487 de drumuri forestiere, săteşti, uliţe, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 şi poduri şi podeţe afectate.

Este vorba despre calamităţi naturale care s-au produs, pentru care Ministerul Dezvoltării, conform procedurii legale, a primit solicitările de la Instituţiile Prefectului din judeţele ţării, rapoarte care se întocmesc la nivelul Instituţiei Prefectului împreună cu cei de la ISU şi ISC, aceste rapoarte se transformă în proiecte de hotărâre de guvern pentru judeţul respectiv, pentru UAT-urile din judeţul respectiv şi se trimit Ministerului Dezvoltarii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei care face o analiză a lor, o statistică a lor şi vine în şedinţă de guvern şi propune acest proiect de hotărâre de guvern. Urmează mai mult ca sigur şi alte alocări, având în vedere calamităţi naturale produse în ultima perioadă, în momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit acestea au fost cele 17 judeţe şi 243 de UAT-uri afectate, care aveau documentaţia în regulă transmită Ministerului Dezvoltării”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”
 

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DETALII NOI | Primele DECLARAȚII ale presupusului criminal al doctoriței din Brăila. A procedat fix ca în filme 😱
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România
MediaFlux
LUMEA intră în RĂZBOI! RUSIA a ANUNȚAT după GESTUL NATO
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'