Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv pentru judeţele afectate!

Florin Cîţu spune că Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Astfel, fondurile vor fi folosite pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ-teritoriale.

21 iul. 2021, 16:23
Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv pentru judeţele afectate!

Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, la rândul său, că, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a aprobat o hotărâre pentru alocarea sumei din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru unele UAT-uri afectate de calamităţile naturale.

Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminsitrativ-teritoriale.

Este vorba despre 27 de decolmatări de pârâuri şi râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri judeţene, 487 de drumuri forestiere, săteşti, uliţe, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 şi poduri şi podeţe afectate.

Este vorba despre calamităţi naturale care s-au produs, pentru care Ministerul Dezvoltării, conform procedurii legale, a primit solicitările de la Instituţiile Prefectului din judeţele ţării, rapoarte care se întocmesc la nivelul Instituţiei Prefectului împreună cu cei de la ISU şi ISC, aceste rapoarte se transformă în proiecte de hotărâre de guvern pentru judeţul respectiv, pentru UAT-urile din judeţul respectiv şi se trimit Ministerului Dezvoltarii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei care face o analiză a lor, o statistică a lor şi vine în şedinţă de guvern şi propune acest proiect de hotărâre de guvern. Urmează mai mult ca sigur şi alte alocări, având în vedere calamităţi naturale produse în ultima perioadă, în momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit acestea au fost cele 17 judeţe şi 243 de UAT-uri afectate, care aveau documentaţia în regulă transmită Ministerului Dezvoltării”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”
 

 


loading...