Guvernul a promis FMI că scumpeşte curentul cu 5% la vară. Ministrul Economiei neagă

În scrisoarea de intenţie, Guvernul şi-a asumat o creştere de preţ la electricitatea livrată populaţiei, până la sfârşitul lui iunie. Lucian Bode spune însă că în acest an curentul electric nu se va scumpi.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 10:39
Guvernul a promis FMI că scumpeşte curentul cu 5% la vară. Ministrul Economiei neagă

Preţurile reglementate la energie electrică pentru consumatorii casnici şi industriali vor creşte cu 5% până la sfârşitul lunii iunie 2012, potrivit ultimei scrisori de intenţie trimisă de Guvernul de la Bucureşti Fondului Monetar Internaţional luna trecută. În ciuda celor stipulate în document, ministrul Economiei, Lucian Bode, spune că în acest an nu va avea loc nici o creştere de preţ la energia electrică livrată consumatorilor casnici.

“Este exclusă majorarea preţului energiei electrice furnizată populaţiei. Avem datoria să protejam populaţia mai ales în această perioadă. Anul acesta preţul la electricitate pentru populaţie nu va creşte. Renunţarea la tarifele reglementate se va face etapizat astfel încât să asigurăm suportabilitatea pentru consumatorii finali” a declarat, pentru agenţia naţională de presă Agerpres, ministrul Economiei.

Potrivit ultimei forme a scrisorii de intenţie, România va renunţa, din 2014 la preţurile reglementate la energie electrică livrată consumatorilor industriali. Pentru consumatorii casnici, preţurile reglementate vor dispărea în 2017.