Guvernul a stabilit traseul autostrăzii Comarnic-Braşov

Publicat: Duminică, 10 Martie 2013 17:13 // Actualizat: Duminică, 10 Martie 2013 17:15 // Sursa: RTV.net

Compania de drumuri a stabilit traseul viitoarei autostrăzi Comarnic-Braşov care va fi realizată în parteneriat public privat. Autostrada va avea două tronsoane, iar investiţia se ridică la 6,6 miliarde lei. 

Autostrada va avea 58 de kilometri şi va trece pe lângă principalele staţiuni de pe Valea Prahovei. Autostrada începe la Comarnic, trece pe lângă Buşteni, Sinaia, Poiana Ţapului, Predeal şi Râşnov şi iese după Braşov, la Cristian.

Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov se compune din două secţiuni: Comarnic-Predeal (în lungime de 36,2 km) şi Predeal-Cristian (21,8 km). Traseul autostrăzii va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totală de 2.890 de metri.

Cei care vor folosi autostrada vor plăti însă. Asta deoarece va fi realizată în concesiune. Firma care câştigă licitaţia va construi autostrada din bani proprii. Apoi, ca să-şi recupereze investiţia, va impune taxă de drum timp de 29 de ani. Investiţia se ridică undeva la 1,2 miliarde de euro.

Deocamdată, statul studiază ofertele primite de la cei care vor să facă această autostradă. La licitaţie participă şi firmele care, în urmă cu câţiva ani, au câştigat proiectul, dar s-au retras din lipsă de fonduri.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mai 11:52
...target="_blank">Ziarul Financiar. foto După ce au promis în luna februarie că până în aprilie vor anunţa dacă pentru concesiunea Comarnic-Braşov se va merge mai...
12 mai 13:38
...Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci – Strabag – Aktor şi Impregilo – Salini. Citeşte şi Guvernul a stabilit traseul autostrăzii Comarnic-Braşov Pentru construcţia drumului expres/autostrăzii...
1
EUR
4.7223
RON
24 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H