Guvernul acordă un nou tip de vouchere – Cine sunt românii care pot primi cinci salarii minime brute

Fondurile necesare pentru acordarea voucherelor pentru victimele infracţiunilor vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Justiţiei.

09 iun. 2023, 11:33
Guvernul acordă un nou tip de vouchere – Cine sunt românii care pot primi cinci salarii minime brute
Guvernul acordă un nou tip de vouchere

Vouchere 2023. Potrivit Executivului,  victimele infracţiunilor vor putea solicita un avans din compensaţia financiară pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute pe ţară.

Banii vor fi acordați sub  formă de vouchere și vor fi eliberate,  în termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii. Prin hotărârea de guvern au fost aprobate metodologia de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor, precum şi criteriile de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

Banii intră pe card de la Guvern. Se dau 15.000 de lei, dar s-au schimbat regulile

„De asemenea, se operaţionalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal”, se arată în comunicatul Guvernului.

Vouchere 2023. Se înfiinţează Unitatea pentru Protecţia Victimelor, în vederea îndeplinirii atribuţiilor privind aplicarea metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor, privind stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare. Înfiinţarea acestei unităţi nu va avea impact financiar, realizându-se cu încadrarea în numărul de posturi deja existent şi finanţat.

Vouchere sociale de 250 de lei. Intra banii, verificaţi cardurile peste câteva zile, anunţ oficial de la Guvern

Vouchere 2023.  Fondurile necesare pentru acordarea voucherelor pentru victimele infracţiunilor vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Justiţiei.

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal”, precizează Guvernul.