Guvernul acordă vouchere pentru a sprijini copiii să practice sport de performanţă. „Poate să le asigure primul echipament”

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar pentru a încuraja copiii să practice sportul de performanţă. Este vorba un voucher în valoare de 300 de lei care "poate să le asigure primul echipament sau primele condiţii".

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 18:41
Guvernul acordă vouchere pentru a sprijini copiii să practice sport de performanţă. „Poate să le asigure primul echipament”

Este o intervenţie urgentă a Guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii din ţară să practice sport în regim controlat, sigur, într-un regim organizat, pentru că există acestă nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi.

Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică mai mică decât nevoia sportului românesc”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului , joi, în briefingului de presă susținut alături de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Ionuţ Stroe a explicat că Guvernul acordă un sprijin sub forma unui voucher în valoare de 300 de lei „pentru prima legimitare a unui copil la un club sportiv” pentru ca, astfel, să crească baza de selecţie pentru viitorul sport de performanţă.

„Cu cât avem mai mulţi copii înregimentaţi în entităţi sportive, cu atât viitorul sportului românesc poate fi asigurat. România ocupă un loc neonorant în ceea ce priveşte obezitate infantilă şi era nevoie de un sprijin, de o motivaţie în plus pentru aceşti copii şi pentru părinţii lor, să practice sport, să aibă acest voucher care poate să le asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică”, a explicat Stroe.

Cum se obţine voucherul pentru copiii care vor să facă sport de performanţă

„Voucherul va fi unul nominal, va putea fi obţinut o singură dată, va fi netrasmisibil. O simplă solicitare pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv, o poate face, este suficientă pentru a transmite mai departe Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport din judeţul de reşedinţă, urmând ca noi, Ministerul Tineretului şi Sportului, ca autoritate emitentă, să punem la dispoziţie aceaste vouchere care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire”, a afirmat Ionuţ Stroe.

Pentru ultimele luni din 2020, Ministerul Tineretului şi Sportului îşi propune ca obiectiv un număr de 30.000 de vouchere a câte 300 de lei.

„În condiţiile în care programul are succes, avem disponbilitate de a-l continua şi anul viitor”, a spus ministrul.

Programul va începe după publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial, iar în termen de 10 zile, Ministerul Tineretului şi Sportului va emite normele de aplicare.

Nelu Tătaru, anunţul care dă fiori românilor. „Există cazuri de reinfectare. Acum le studiem”