Guvernul actualizează chiriile pentru locuinţele de stat. Care vor fi noile tarife

Chiriile pentru locuințele care aparțin statului, indiferent că sunt locuințe de serviciu, de intervenție sau cămine pentru angajați ai companiilor de stat, vor fi majorate. Tarifele în vigoare nu au mai fost actualizate de peste 10 ani.

11 dec. 2017, 19:29
Guvernul actualizează chiriile pentru locuinţele de stat. Care vor fi noile tarife

Chiriile pentru aceste locuințe sunt calculate pornindu-se de la un tarif de bază lunar, calculat în lei pentru metru pătrat. Acest tarif ar trebui actualizat în funcție de rata anuală a inflației, prin hotărâre a Guvernului, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an.

Tariful de bază lunar al chiriei a fost modificat ultima dată, însă, în martie 2007, fiind actualizat atunci cu indicele de inflație calculat pentru perioada 1999-2006. Guvernul a constatat însă abia în prezent că „tariful de bază lunar al chiriei nu mai corespunde situației reale” și, prin urmare, a pregătit un act normativ de actualizare a tarifului cu indicele de inflație pentru perioada 31 decembrie 2006- 31 decembrie 2016.

Pentru suprafața locuibilă, tariful va crește de la 0,84 lei/ mp la 1,19 lei/ mp, iar pentru garaje și alte dotări speciale, precum cramă sau piscină, tariful va fi mojorat de la 1,27 lei/ mp la 1,81 lei/ mp.

Citeşte mai mult pe profit.ro

Citeşte şi PMB: Municipalitatea va prelua de la MApN terenuri pentru construcţia de locuinţe sociale