Guvernul alocă 108 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din zonele afectate de inundaţii

Guvernul a decis, joi, alocarea a 108 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii locale din 25 de judeţe afectate de inundaţii în acest an şi trimite 61 de tone de motorină în judeţele Vâlcea şi Botoşani.

RomaniaTV.net
12 iul. 2018, 14:26
Guvernul alocă 108 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii din zonele afectate de inundaţii

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că au fost aprobate ajutoare financiare de urgenţă pentru 25 de judeţe în valoare totală de 108,6 milioane lei, pentru refacerea infrastructurii, sumele fiind solicitate de autorităţile locale.

De asemenea, s-a aprobat şi scoaterea de la rezervele de stat a 61 de tone de motorină, pentru judeţele Vâlcea şi Botoşani.

Guvernul a mai decis finanţarea lucrărilor de amenajare a râului Cracău, în satul Slobozia din judeţul Neamţ, fiind alocată suma de 57 de milioane de lei.

Executivul a aprobat şi memorandumul pentru accesul în tabere al copiilor din zonele afectate de inundaţii.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul, că Guvernul va adopta o serie de măsuri pentru localităţile afectate de inundaţiile din ultima perioadă, de la fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere, până la tabere gratuite pentru copiii şi tinerii din aceste zone.

Dăncilă a spus, la începutul şedinţei Guvernului, că vor fi alocate fonduri suplimentare pentru aceste comunităţi pentru reabilitarea structurii rutiere, în prima fază pentru drumurile judeţene şi poduri, dar şi pentru infrastructura naţională – nouă drumuri naţionale, două poduri şi calea ferată.

”Vom aproba astăzi proiectul Solidaritatea, prin care vom organiza tabere gratuite pentru copiii şi pentru tinerii din familii afectate de inundaţiile din aceasta perioadă”, a mai anunţat Viorica Dăncilă, precizând că este vorba despre 1500 de locuri în centrele de agrement pentru organizarea taberelor.