Guvernul alocă 21 milioane lei pentru un nou sediu al Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, alocarea sumei de 21,58 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară către Consiliul Judeţean Neamţ, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 16:33
Guvernul alocă 21 milioane lei pentru un nou sediu al Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, alocarea sumei de 21,58 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară către Consiliul Judeţean Neamţ, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

„Investiţia este necesară întrucât corpurile de clădire existente (pavilionul Boli interne şi cel Chirurgical), aferente Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, se află într-o stare avansată de degradare şi sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic”, au transmis reprezentanţii Ministerului.

Spitalul a fost construit în 1975 şi deserveşte judeţul Neamţ, cu cele 5 oraşe (Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz, Roznov) şi cele 78 de comune.