Guvernul amână acordarea gradelor şi repartizarea absolvenţilor Academiei de Poliţie

Acordarea gradelor profesionale sau militare pentru absolvenţii Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza", promoţia 2013, şi repartizarea acestora la unităţi a fost amânată de Guvern până în luna decembrie, cu argumentul necesităţii încadrării în limita cheltuielilor de personal aprobate pentru acest an.

26 iun. 2013, 19:06
Guvernul amână acordarea gradelor şi repartizarea absolvenţilor Academiei de Poliţie

Amânarea a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri a Cabinetului.

„Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern prevede, în mod excepţional, pentru absolvenţii Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza”, promoţia 2013, pregătiţi pentru nevoile MAI, amânarea acordării gradelor profesionale sau militare, precum şi amânarea repartizării acestora la unităţi şi numirii în funcţie prin derogare de la Legea nr. 360/2002 şi de la Legea nr. 80/1995. Aceste măsuri se iau pentru încadrarea în cheltuielile de personal în limita alocată pentru anul 2013. Acordarea gradelor profesionale sau militare pentru absolvenţii Academiei de Poliţie, promoţia 2013, precum şi repartizarea în unităţi şi numirea în funcţii se va realiza la data de 1 decembrie 2013″, transmite Guvernul.

Absolvenţii promoţiei care solicită încetarea raporturilor juridice avute cu MAI la data absolvirii vor fi exoneraţi de la plata cheltuielilor prevăzute de angajamentele încheiate şi vor primi gradul militar în rezervă.

În perioada cuprinsă în perioada absolvirii şi data acordării gradelor profesionale sau militare, absolvenţii vor beneficia de dreptul de a fi asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuţiei.