Guvernul, anunţ important privind modificarea sistemului de impozitare a veniturilor

Publicat: Miercuri, 19 Aprilie 2017 22:00 // Actualizat: Miercuri, 19 Aprilie 2017 22:00 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul își dorește ca modificarea sistemului de impozitare a veniturilor să fie "bine fundamentată", precizând că acest proiect va fi definitivat numai după consultarea specialiștilor.

La nivelul Ministerului Finanțelor Publice, sunt în desfășurare, în acest moment, consultări pe tema realizării unui nou Cod Economic, care va include o reformă a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice.

"Conceptul de la care au plecat aceste consultări presupune, pe de o parte, încurajarea unor politici publice (cum ar fi sănătatea sau educația), prin acordarea de deductibilități fiscale. Pe de altă parte, scopul acestei noi abordări este combaterea evaziunii fiscale, prin încurajarea contribuabililor să ceară bonuri sau facturi fiscale, pe care să le folosească apoi pentru obținerea deducerilor menționate mai sus", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, interesul public pentru acest subiect este "perfect justificat".

"Este vorba despre o amplă modificare propusă, pe care o vor resimți cei mai mulți români. Tocmai de aceea, ne dorim ca această măsură să fie mai întâi bine fundamentată, să aibă în spate studii de impact și să fie definitivată numai după consultarea specialiștilor", se precizează în comunicat.

Potrivit Agerpres, Guvernul mai spune că "o formă de lucru" a acestui proiect va constitui baza de plecare a discuțiilor.

"În urma interesului public major, am decis să facem publică o formă de lucru, care poate constitui o bază de plecare a discuțiilor. Este un exercițiu de transparență, care ne dorim să continue și să fie corect înțeles. Grupul de lucru de la Ministerul Finanțelor Publice va continua să analizeze și să aducă îmbunătățiri proiectului, iar forma rezultată va fi supusă unei ample dezbateri publice, în urma căreia va rezulta forma finală. Guvernul și-a propus ca aceste modificări să fie mai întâi temeinic explicate public și apoi aplicate", se mai arată în comunicat.

Citeşte si: Efectul introducerii noului impozit global: La un salariu mediu din Bucureşti, angajatul câştigă cel puţin 5.000 de lei pe an

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani Guvern impozitare sistemul de impozitare venituri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H