Guvernul, anunţ privind stocurile de vaccinuri şi distribuţia lor: Necesarul de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile

CNCAV a facut o serie de precizări care să permită o informare corectă și completă a opiniei publice pe un subiect de interes public major.

23 ian. 2021, 20:10
Guvernul, anunţ privind stocurile de vaccinuri şi distribuţia lor: Necesarul de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile
Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU

Guvernul, anunţ privind stocurile de vaccinuri şi distribuţia lor. Astfel, CNCAV a vorbit despre stocurile de vaccinuri și distribuția lor. Se pare că necesarul de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile.

Guvernul, anunţ privind stocurile de vaccinrui şi distribuţia lor. Ce precizări au făcut autorităţile

„Potrivit procedurilor și instrucțiunilor CNCAV, aduse la cunoștința DSP-urilor și, ulterior, coordonatorilor centrelor de vaccinare, stabilirea necesarului de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile, în baza programărilor existente în platforma electronică de programare.

DSP-urile centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către centrul regional de stocare la care sunt arondate. Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/ programărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

Ca atare, platforma de programare reprezintă principalul instrument pe baza căruia se stabilește necesarul de doze pentru fiecare centru de vaccinare.

Modalitatea de alocare a dozelor, precum și informațiile privind distribuția lor către centrele de vaccinare au fost aduse, în mod constant, la cunoștința opiniei publice, prin comunicatele de presă ale CNCAV.”, se arată în declaraţia făcută de instituţie.

De asemenea, în ceea ce priveşte evidența persoanelor vaccinate, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sunt înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), indiferent dacă au fost programate în platforma informatică sau nu. Ulterior înregistrării în RENV, platforma informatică de programare alocă automat data de rapel inclusiv pentru persoanele vaccinate care nu au fost înregistrate în platformă. Astfel, există posibilitatea de monitorizare periodică a numărului de persoane vaccinate, indiferent dacă vaccinarea s-a realizat cu sau fără programare.

„Precizăm că, în prima etapa a campaniei de vaccinare adresată lucrătorilor din sistemul medical și social, în mare parte dintre centrele de vaccinare destinate doar pentru vaccinarea personalului propriu din unitatea medicală respectivă, vaccinarea a fost efectuată fără programare prealabilă în platformă, având în vedere faptul că programul și numărul de locuri disponibile în aceste centre de vaccinare nu condiționau programarea altor persoane pe locurile respective.”, se mai arată în comunicat.

Vezi toate detaliile aici.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „România e pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile” Care e cea mai mare problemă a ţării noastre


loading...