Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „România e pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile” Care e cea mai mare problemă a ţării noastre

Medicul Valeriu Gheroghiţă vine cu veşti bune. Se pare că România se află printre primele ţări din Europa ca acoperire a vaccinării.

23 ian. 2021, 19:24
Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: „România e pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile” Care e cea mai mare problemă a ţării noastre

Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul. De altfel, coordonatorul campaniei de vaccinare suţine că în ţara noastră numărul persoanelor care doresc să se vaccineze a crescut semnificativ, fapt care arată succesul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul. Pe cât se situează România la rata de vaccinare

„Avem un nivel de acoperire de 2% din populaţie şi ne situăm între primele ţări europene ca acoperire a vaccinării şi pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori.

Odată cu etapa a doua şi procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfăşoară activităţi esenţiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare şi depăşeşte numărul dozelor disponibile.

Ne bucură dorinţa românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări şi dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză şi să vaccinăm persoane noi”, a declarat Gheorghiţă la Digi24.

Numărul mic de doze în raport cu cererea, problemă în întreaga Europă

Valeriu Gheorghiţă a explicat că un număr mai mic de doze primite în raport cu cererea este o problemă în toate Europa.

„Ne dorim o continuitate a activităţii de vaccinare, că să putem trece cât mai uşor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment şi nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor ţărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puţin decât era estimat”, a spus acesta.

Citeşte şi: Virgil Musta atrage atenţia despre vaccinul anti COVID-19: „E o singură contraindicaţie categorică a vaccinnului antiCOVID”. Iată ce trebuie să ştim!