Guvernul aprobă astăzi programul „Prima Maşină”

Programul "Prima Maşină", prin care tinerii până în 35 de ani pot lua un împrumut pentru cumpărarea unui autoturism, va fi aprobat, miercuri, de Guvern. Cei interesaţi au la dispoziţie o sumă maximă de 10.000 de euro, plus TVA.

01 oct. 2014, 07:37
Guvernul aprobă astăzi programul „Prima Maşină”

Programul „Prima maşină” îi vizează pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pentru care statul va garanta creditul, dacă aceștia nu au mai avut până acum vreun autoturism în proprietate.

Perioada de creditare ar urma să fie extinsă la 7 ani, față de 5 ani cât este în prezent pentru creditele de nevoi personale, iar avansul ar fi de 5%, respectiv 600 de euro pentru valoarea maximă a împrumutului care se încadrează în acest program, adică 10.000 de euro, plus TVA. Aceste condiții s-ar fi stabilit în urma întâlnirilor avute de reprezentanții producătorilor și importatorilor de autoturisme, cei ai Ministerului Economiei și ai instituțiilor bancare. Astfel, se estimează că ar putea fi vândute aproximativ 5.000 de autoturisme noi în acest an și până la 20.000 în 2015.

CITEŞTE ŞI: Guvernul alocă bani în plus pentru PRIMA CASĂ