Guvernul aprobă demararea vaccinării antiCOVID. Nelu Tătaru: În luna ianuarie, vom primi 600.000 de doze

Ministrul Sănătăţii a anunțat joi, în timpul ședinței de guvern, că România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în luna ianuarie. De altfel, guvernul a aprobat demararea vaccinării anticovid.

17 dec. 2020, 10:22
Guvernul aprobă demararea vaccinării antiCOVID. Nelu Tătaru: În luna ianuarie, vom primi 600.000 de doze

Guvernul aprobă demararea vaccinării antiCOVID. Nelu Tătaru a anunţat că primele doze de antidot împotriva virusului ucigaş ajung în ţara noastră „foarte curând” şi vor fi distribuite către cadrele medicale.

Guvernul aprobă demararea vaccinării antiCOVID. Nelu Tătaru a anunţat când vor veni în România primele doze

„Pe 21 agenția Europeană a medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti COVID-19. Va veni o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze pentru fiecare stat membru din cele 27. Cele 10 mii de doze vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase, cele care au fost în prima linie și vor fi ultimele care vor ieși din această luptă.

În aceste zile s-a operaționalizat acel depozit central și depozitele din teritoriu, urmând să fie pregătite pentru primirea vaccinurilor și distribuția la nivel regional și apoi la nivelul centrelor de vaccinare. Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din sectorul public și privat”, a anunțat Nelu Tătaru.

De altfel, Klaus Iohannis a convocat joi, 17 decembrie, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

La întrevedere participă prim-ministrul interimar al României, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Șeful statului a avut o întâlnire similară și marți, când au fost discutate, în principal, ultimele pregătiri pe campania de vaccinare.

Primii vaccinați vor fi cei din corpul medical. Peste trei luni va începe și vaccinarea populației.

Totodată, Guvernul vrea să înceapă în luna ianuarie 2021 o nouă campanie de informare publică, prin care va aloca direct presei bugete pentru a promova vaccinarea, a anunțat miercuri seară premierul interimar, Nicolae Ciucă, într-o întâlnire cu jurnaliştii. Campania e similară cu cea derulată în acest an, când sute de tv-uri, radiouri, ziare și site-uri au primit bani de la guvern pentru a promova anunțurile oficiale legate de pandemia de Covid.

Citeşte şi: Raed Arafat: Cele 3 milioane de teste rapide antigen încep să ajungă în România!