Raed Arafat, două veşti bune pentru români: Cele 3 milioane de teste rapide antigen încep să ajungă în România! Scade numărul cazurilor COVID

Raed Arafat vine cu veşti bune pentru români. Se pare că ţara noastră se află într-un trend descrescător, iar cele trei milioane de teste rapide vor ajunge în România, în următoarea lună.

17 dec. 2020, 10:18
Raed Arafat, două veşti bune pentru români: Cele 3 milioane de teste rapide antigen încep să ajungă în România! Scade numărul cazurilor COVID

Raed Arafat spune de asemenea că în unităţile medicale unde a fost posibil a fost crescută capacitatea locurilor la ATI, iar în ultimele 2 zile au fost distribuite 49 de ventilaoare.

Raed Arafat: Cele 3 milioane de teste rapide antigen, încep să ajungă în România!

„Se observă un trend uşor liniştitor, trebuie să menţimnem precauţia. În ultimele 2 zile, am avut discuţii cu Tătaru şi unităţile medicale şi s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor şi creşterea capacităţii a locurilor la ATI. În ultimele 48 de ore am distribuit 49 de venitlatoare la cerearea spitalelor care pot creşte capacitatea la ATI.

Primele teste rapide pe bază de antigen au ajuns în ţară. Azi începe distribuirea primelor 300.000 de teste, care vor fi în prima fază dată unităţilor care au prima gardă, de săptămâna viitoare celelalte 3 milioane urmează să ajungă. În cursul acestui an vin în cursul acestei luni.”, a declarat Raed Arafat în timpul şedinţei de Guvern.

5.991 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, la 28.100 teste efectuate, potrivit raportului dat publicităţii miercuri de Grupul pentru Comunicare Strategică. De asemenea, a fost înregistrat un număr de 164 de decese noi și 1.267 de pacienti la ATI.

Până astăzi, 16 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 571.749 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 469.499 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe teritoriul României, 43.109 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.298 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.541 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 124 de persoane.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Citeşe şi: Sărbători de iarnă cu restricţii. De Crăciun se poate merge la colindat doar în grupuri de maximum şase persoane