Guvernul aprobă plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiţi indicatori economici

Guvernul va aproba, în şedinţă, prin ordonanţă de urgenţă, plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiţi indicatori economici, a anunţat marţi premierul Viorica Dăncilă.

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 13:13
Guvernul aprobă plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiţi indicatori economici

„Aprobăm astăzi (marţi – n.r.), prin ordonanţă de urgenţă, plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiţi indicatori economici. Facem acest lucru în deplin acord cu recenta decizie a Curţii Constituţionale, astfel încât să nu mai poată fi invocată nicio barieră în calea promulgării bugetului. Actul normativ a fost elaborat pe baza obiectivelor, măsurilor şi ţintelor prevăzute de Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 – 2021 şi are în vedere alocarea eficientă a fondurilor publice şi cheltuirea cu responsabilitate a banilor publici. Nu putem permite să lăsăm fără finanţare comunităţile locale care, prin această întârziere, pierd aproximativ 300 de milioane de lei pe lună. Nu este acceptabil să punem în pericol crearea de noi locuri de muncă prin întârzierea finanţării firmelor care angajează şomeri şi ucenici. Românii care au nevoie de tratament pentru boli grave – oncologice, hepatită, diabet – nu pot aştepta după jocuri politice meschine. Nu te poţi juca şi nu ne putem juca cu sănătatea acestor oameni”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că întârzierea finanţării şi cofinanţării proiectelor de investiţii derulate din fonduri europene şi guvernamentale poate avea efecte negative asupra creşterii economice, iar acest lucru nu poate fi permis.

„Am toată încrederea în Parlamentul României că va răspunde rapid cererii de reexaminare a legii bugetului naţional pe anul 2019, astfel încât să putem duce mai departe măsurile bune prevăzute în programul de guvernare”, a menţionat premierul.