Guvernul ar putea lua în calcul suplimentarea bugetului MAE pentru alegerile prezidenţiale din străinătate

Guvernul ar putea discuta în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre privind suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară a bugetului Ministerului Afacerilor Externe pentru acoperirea cheltuielilor pentru organizarea şi dotarea secţiilor de votare din străinătate, precum şi pentru alte materiale necesare procesului electoral la aceste secţii de votare, transmite Agerpres.

11 nov. 2014, 10:09
Guvernul ar putea lua în calcul suplimentarea bugetului MAE pentru alegerile prezidenţiale din străinătate

Tot marţi, Executivul ar putea adopta şi proiectul de hotărâre privind suspendarea cursurilor universitare în zilele de 14 şi 17 noiembrie pentru a le da studenţilor posibilitatea să meargă să voteze în localităţile de domiciliu, informează un comunicat de presă al Guvernului.

Totodată, Guvernul ar putea dezbate, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri bugetare referitoare la plata sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Premierul Victor Ponta anunţa marţea trecută că Guvernul va lua în calcul plata în avans a drepturilor salariale câştigate în instanţă. Este vorba despre acele sume datorate bugetarilor în urma unor acţiuni în instanţă şi a căror plată a fost eşalonată până în 2016, prin mai multe acte normative.

‘Eu am vorbit cu guvernatorul Băncii Centrale ieri şi vreau să vă rog, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Bugetului, să vă gândiţi (…), tocmai pentru că ne încadrăm în toate ţintele de deficit stabilite cu FMI şi CE, dacă nu reuşim să plătim mai repede ceea ce aveam de plătit românilor în urma proceselor pe care le-au câştigat împotriva Guvernului PDL. Pentru că e dreptul lor, sunt bani pe care oricum trebuie să îi dăm. Ştiu că s-au eşalonat pe o perioadă mai lungă, dacă putem acum, cred că am face dreptate şi, în acelaşi timp, sunt şi bani care intră în consum’, afirma Ponta.