Guvernul are nevoie de bani. Premierul Ciucă vrea „o colectare pe măsura aşteptărilor”. Guvernul analizează alte scheme de ajutor pentru marii consumatori de energie

Declaraţiile au fost făcute după discuţia cu liderii sindicatelor din Educaţiei în cadrul căreia premierul a prezentat o nouă propunere privind creşterile salariale pentru profesori.

06 iun. 2023, 15:48
Guvernul are nevoie de bani. Premierul Ciucă vrea „o colectare pe măsura aşteptărilor”. Guvernul analizează alte scheme de ajutor pentru marii consumatori de energie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat o serie de schimbări la vârful unor instituţii publice pentru „a asigura o colectare pe măsura aşteptărilor” la bugetul de stat. Măsurile apar în timpul protestelor prin care diferite categorii solicită majorări salariale.

Declaraţiile au fost făcute miercuri după discuţia cu liderii sindicatelor din Educaţiei în cadrul căreia premierul a prezentat o nouă propunere privind creşterile salariale pentru profesori.

„Am decis să se producă o serie de înlocuiri la ANAF, la vamă şi la marii contribuabili. În felul acesta am convingerea că împreună cu echipa de conducere a ministerului şi cu toate măsurile pe care le-am luat… să asigurăm o colectare pe măsura aşteptărilor… să avem o colectare cât mai corectă”, a spus Nicolae Ciucă.

O nouă ofertă a Guvernului pentru profesori. Vrea să majoreze salariile cadrelor didactice cu 1.000 lei începând cu 1 iunie

Anunţul premierului a fost făcut la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de guvern. „Vom analiza măsurile pe care la nivelul Ministerului Energiei şi Ministerului Economiei le vom lua pentru asigurarea unor scheme de ajutor pentru marii consumatori. Din analizele pe care le-am primit de la Institutul Naţional de Statistică a rezultat clar nevoia de a sprijini industria. Industria, din păcate, a avut un trend descrescător în ultimii ani de zile. Sigur, au fost şi efectele sau, mai bine zis, consecinţele a ceea ce a însemnat criza energetică şi această criză a lanţurilor de aprovizionare. Cred că prin aceste măsuri putem să revenim pe o speranţă prin care industria românească să reintre pe un trend crescător”, a spus premierul Ciucă în ședința de Guvern.

Vouchere majorate pentru profesori. Anunţul făcut de Marius Budăi după negocierile cu Iohannis

”Sunt măsuri care cu certitudine sunt aşteptate şi care fac parte din obiectivele noastre prioritare, şi anume îmbunătăţirea serviciilor medicale la nivelul întregii ţări”, a spus Nicolae Ciucă.