Guvernul belgian a declarat nivelul MAXIM de alertă teroristă. ŞEDINŢE DE URGENŢĂ la Paris şi Londra

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite în cele două explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, scrie presa belgiană. 

RomaniaTV.net
22 mart. 2016, 08:16
Guvernul belgian a declarat nivelul MAXIM de alertă teroristă. ŞEDINŢE DE URGENŢĂ la Paris şi Londra

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.

Chiar înainte de producerea celor două explozii au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis. 

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist. Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

Premierul britanic David Cameron va prezida marţi o şedinţă a comitetului de urgenţă Cobra, după seria de atentate de la Bruxelles, anunţă Reuters.

Şi preşedintele Franţei,  François Hollande, i-a convocat marţi la o şedinţă de urgenţă pe ministrul de Interne Bernard Cazeneuve şi pe ministrul Apărării Jean-Yves Le Drian, după evenimetele de la Bruxelles. În Franţa a fost instituită stare de urgenţă în ianurie 2015, după atentatele de la publicaţia Charlie Hebdo, iar în ianuarie 2016 a fost prelungită până pe 26 mai.