Guvernul Borisov a supravieţuit moţiunii de cenzură

Guvernul bulgar de centru-dreapta, condus de Boiko Borisov, a supraviețuit vineri unei moțiuni de cenzură depuse de opoziție în legătură cu politica executivului în domeniul sănătății, transmite Reuters.

19 feb. 2016, 08:37
Guvernul Borisov a supravieţuit moţiunii de cenzură

Moțiunea, prima care a vizat cel de-al doilea guvern Borisov, în funcție din noiembrie 2014, a fost respinsă cu 130 de voturi la 80. Cinci deputați s-au abținut de la vot.

Moțiunea avea șanse reduse de reușită, în condițiile în care opoziția socialistă și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (formațiunea etnicilor turci), semnatarele moțiunii, nu dispuneau de cele 121 de voturi necesare.

Guvernul de coaliție, format din partidul GERB al lui Borisov și Blocul Reformist, nu deține majoritatea în parlament, dar este sprijinit de două formațiuni mai mici, Frontul Patriotic și Alternativa pentru Renașterea Bulgară.

Partidul Socialist și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți au acuzat guvernul de eșec în reformarea sistemului de sănătate subfinanțat, precum și de luarea unor măsuri care vor duce la închideri de spitale, transmite Agerpres.

Premierul Boiko Borisov nu a fost prezent vineri în parlament în momentul votului, aflându-se la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.