Guvernul amână discursul Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Ce se întâmplă

Guvernul britanic va amâna Discursul Reginei, prin intermediul căruia executivul își prezintă programul de guvernare, din cauza situației tensionate pe plan politic ca urmare a rezultatelor alegerilor legislative de săptămâna trecută în care Partidul Conservator al premierului Theresa May a pierdut majoritatea parlamentară, anunță luni BBC, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
12 iun. 2017, 12:31
Guvernul amână discursul Reginei Elisabeta a Marii Britanii. Ce se întâmplă

Discursul Reginei urma să aibă loc pe data de 19 iunie, însă acesta va fi amânat câteva zile, a precizat BBC.
Rezultatul șocant al alegerilor de săptămâna trecută a ridicat întrebări serioase în legătură cu capacitatea premierului May de a duce la bun sfârșit planurile sale privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează Reuters.

Citeşte şi Ministrul pentru Brexit dă asigurări că toţi cetăţenii UE, inclusiv ROMÂNII, nu trebuie să se teamă pentru drepturile lor

Partidul Conservator al premierului Theresa May trebuia să pregătească pentru 19 iunie prezentarea programului său de guvernare, eveniment anual cunoscut ca Discursul Reginei, de regulă suverana fiind cea care dă citire acestui program. Tot pentru 19 iunie era anunțată însă începerea efectivă a tratativelor de ieșire a Marii Britanii din UE.