Guvernul vrea bani europeni pentru reabilitarea blocurilor şi pentru finalizarea unor drumuri

Căldură în apartamente şi drumuri pe bani europeni. Guvernul a declanşat o procedură pentru realocarea fondurilor comunitare. Finanţarea ar trebui să ajungă la reabilitarea blocurilor şi în sectorul transporturilor, pentru continuarea lucrărilor la unele dintre centurile ocolitoare.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 19:57
Guvernul vrea bani europeni pentru reabilitarea blocurilor şi pentru finalizarea unor drumuri

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că s-a declanşat procedura de solicitare către UE de realocare a unor fonduri europene pentru reabilitarea a 5.000 de blocuri, dar şi pentru finalizarea unor drumuri. Suma nu a fost specificată de premier, însă, măsura ar trebui să-şi facă simţite efectele vara următoare. Asta dacă Guvernul primeşte avizul de la Comisia Europeană în luna mai a anului 2012. Aceşti bani ar trebui să compenseze lipsa subvenţiei pentru gigacalorie. Emil Boc a declarat că, astfel, românii vor avea o factură „mai ieftină”.

„În această seară am luat o decizie importantă legată de procesul de realocarea a fondurilor europene. Astfel, am declanşat procedura de solicitare către UE de realocare a unor fonduri europene pe două priorotăţi: reabilitarea blocurilor şi finalizarea coridorului 4 şi a centurilor ocolitoare ale oraşelor”, a spus Emil Boc.