Guvernul Cioloş ar putea AMÂNA majorarea salariilor bugetarilor

Potrivit unor surse politice citate de România TV, Guvernul ia în calcul amânarea cu trei până la şase luni a majorării cu 10% a salariilor din sistemul de stat. Majorarea salariilor bugetarilor, discutată de premierul Dacian Cioloş cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

21 nov. 2015, 18:22
Guvernul Cioloş ar putea AMÂNA majorarea salariilor bugetarilor

Premierul Dacian Cioloş a cerut o analiză completă Ministerului de Finanţe pentru a vedea dacă majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor este posibilă.

Potrivit experţilor financiari, dacă se aplică această majorare, deficitul bugetar ar depăşi 3%.

Potrivit România TV, şi Klaus Iohannis vrea să vadă analiza Ministerului de Finanţe înainte de a promulga legea majorării.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că a fost făcut un calendar „etapizat” de discuție pe buget, cu obiectivul de a-l finaliza și adopta până în jurul datei de 10 decembrie. 

„Deci, noi am luat un proiect de buget care a fost lăsat de fostul guvern în Ministerul Finanțelor. În prima ședință de guvern miniștrii au solicitat un timp de răgaz să-și analizeze prioritățile pentru anul care vine, inclusiv priorități cu un posibil impact bugetar. Le-am dat termen până duminică seara să își clarifice aceste proiecte cu care vor să vină în bugetul pentru 2016. Și luni după-amiază vom avea din nou o întâlnire informală de guvern aici, la Palatul Victoria, în care doamna ministru de Finanțe va veni cu o primă analiză a acestor solicitări și a ceea ce era deja prevăzut în buget pentru alocările bugetare pe ministere, acele așa-zise plafoane bugetare pe ministere (…)”, a explicat Dacian Cioloș, referindu-se la proiectul de buget pe anul viitor.

Anca Dragu Paliu, ministrul desemnat al Finanţelor, anunţ despre banii românilor: Creşterile vor fi PĂSTRATE

Asumarea majorărilor salariale cu 10%, adoptate de Parlament, fusese trecută într-un draft al programului de guvernare, dar aceasta nu se mai regăseşte în forma finală, publicată pe site-ul Guvernului.