Guvernul Ciucă a primit votul în şedinţa PNL. Iată lista de miniştri

Liberalii au votat vineri, în ședința BEX, lista miniștrilor din Guvernul Nicolae Ciucă. A fost votată cu o majoritate de voturi și o singură abținere. De asemenea, liberalii au aprobat și programul de guvernare propus de Nicolae Ciucă.

29 oct. 2021, 17:17
Guvernul Ciucă a primit votul în şedinţa PNL. Iată lista de miniştri

Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă au fost o serie de declaraţii după şedinţa PNL.  „Am discutat despre situaţia politică din România, am aprobat programul de guvernare şi lista de miniştri din Guvernul Ciucă. A fost aprobată cu o singură abţinere. A fost o şedinţă bună. Mâine vom avea un BPN în care vom avea lista finală”, a spus Cîţu.

„Bineînţeles că acest guvern are şanse mari să treacă. Va trece, veţi vedea, va avea susţinere. Am arătat responsabilitate, am tot aşteptat asta şi de la celelalte partide. Sunt convins că vom avea susţinere”, a continuat Florin Cîţu.

Iată lista de miniştri din Guvernul Ciucă

Nicolae Ciucă – premierDan Vîlceanu – Finanțe
Alina Ghorghiu – Justiție
Lucian Bode- Interne
Nelu Tătaru – Sănătate
Bogdan Aurescu- Externe
Marcel Boloș – Transporturi
Raluca Turcan – Muncă
Cătălin Predoiu – Apărare
Virgil Popescu – Energie
Sorin Cîmpeanu – Educație
Bogdan Gheorghiu – Cultură
Mircea Fechet – Agricultură
Robert Sighiartău – Digitalizare
Florin Roman – Economie
UDMR
Kelemen Hunor – vicepremier
Hegedus Csilla – Fonduri Europene
Barna Tanczos – Mediu
Attila Cseke – Dezvoltare regională
Eduard Novak – Tineret

Nicolae Ciucă, declaraţii după şedinţa PNL:

„Există timp de reflecţie pentru fiecare parlamentar. În afara acestei crize sanitare în care ne aflăm azi, e şi această criză politică ce trebuie rezolvată de politicieni”.

”In acest moment nu s-a pus problema pentru o construcție cu miniștri și de la PSD. Am pregătit toate discuțiile i am negociat pe marginea mandatului. Aici nu ține de mine ca persoană sau cineva anume. Sunt decizii politice care trebuie asumate de partid. Am discutat la telefon cu fiecare lider liniile de negociere, am analizat și elemente de detalii care au dus la decizia PNL de azi. Astea au fost propunerile. PSD a dorit să vină la Guvernare. Eu nu făceam un guvern al meu

Nu a fost zi în care să nu fi negociat și să nu transmit totul partidului. M-am încadrat în limitele mandatului și asta am făcut. Am văzut partea pozitivă în care România ar avea un guvern cât mai repede și să guvernăm astfel încât să rezolvăm problemele pe care țara asta le are.”