Guvernul Ciucă acționează la intimidare: Ministerul Educației a cerut de urgență liste cu profesorii care vor participa la greva de luni. Carmen Iohannis, spărgătoare de grevă

Ministerul le-a cerut inspectorilor să solicite în toate școlile date concrete despre numărul de angajați, câți dintre ei sunt profesori și câți participă la greva generală, care va începe luni 22 mai. Imediat, inspectoratele școlare au transmis școlilor directiva.

18 mai 2023, 21:39
Guvernul Ciucă acționează la intimidare: Ministerul Educației a cerut de urgență liste cu profesorii care vor participa la greva de luni. Carmen Iohannis, spărgătoare de grevă

În solicitarea Ministerului Educației este prevăzut că directorii trebuie să completeze formularul cu participanții la grevă până vineri dimineață, iar inspectorii să dea raportul la centru în aceeași zi, până în ora 10.

Până dimineață la ora 9 directorii trebuie să facă acest referendum paralel cu cel al sindicatelor, cerut de minister prin această adresă, potrivit Edupedu.

Datele adunate joi seara și vineri dimineața, din școli, vor fi prezentate în vidoconferință ministrului Educației, Ligia Deca, vineri la ora 10:00, de către inspectorii școlari generali și generali adjuncți din fiecare județ. După această ședință, fiecare inspectorat a programat cu directorii de școli videoconferințe proprii pentru a anunța în teritoriu planul prezentat de minister.

Luni, 22 mai 2023, de la ora 8:00 peste 150.000 de profesori și alți angajați în învățământ intră în grevă generală, potrivit sindicatelor.

Carmen Iohannis nu participă la grevă

Conform publicației Turnul Sfatului, soția președintelui, profesoară de limba engleză, va merge luni la cursuri.

Soția președintelui României ar urma să își susțină cursurile și luni, în ziua în care majoritatea cadrelor didactice se vor afla în grevă. Aceasta predă limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Directorul instituției de învățământ, Gabriel Negrea, susține că mai mult de jumătate din profesorii instituției s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale cu începere din 22 mai.

Surse citate de publicația locală menționată spun că soția președintelui Iohannis, Carmen Iohannis, nu este membru de sindicat, și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua să meargă la școală.

Citește și: Marius Budăi, despre greva profesorilor: „Protestul este legitim, dar copiii nevinovaţi nu trebuie să sufere”