Guvernul Ciucă vrea investiţii solide din Emiratele Arabe Unite. Anunţul făcut de ministrul Energiei

Ministrul Energiei i-a transmis omologului din Emiratele Arabe Unite că încurajează companiile din Emirate să vină să facă investiţii în România, în domeniul energiei regenerabile

22 iun. 2022, 14:20

Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis, miercuri la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU, că România este interesată de achiziţia de GNL, petrol şi produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele şi rutele de aprovizionare.

Financial Times: Europa să se pregătească pentru o tăiere integrala a exporturilor de gaze ruseşti în această iarnă

„Astăzi am participat la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU, reuniunea ministerială. Am transmis că există un potenţial semnificativ de cooperare între ţările noastre în sectorul energiei. România este interesată de achiziţia de GNL, petrol şi produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele şi rutele de aprovizionare. Totodată, am invitat companiile emirateze să vină să investească în România, în sectorul energiei, inclusiv în energia regenerabilă”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook. 

Ministrul Energiei i-a transmis omologului din Emiratele Arabe Unite că încurajează companiile din Emirate să vină să facă investiţii în România, în domeniul energiei regenerabile

Ministrul Energiei Virgil Popescu a discutat, miercuri, cu omologul din Emiratele Arabe Unite Suhail Mohamed Al Mazrouei şi i-a transmis acestuia că în ceea ce priveşte domeniul energiei regenerabile, încurajează companiile din EAU să vină să facă investiţii în România.

„În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfăşoară cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei şi Infrastructurii E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei. Am discutat despre acţiunile comune pentru facilitarea operaţionalizării unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, inclusiv GNL. România este interesată şi de achiziţia de petrol şi produse petroliere”, a scris Virgil Popescu, miercuri pe Facebook.

Florin Cîţu, război total cu PSD: „Soluţiile propuse sunt comuniste. Ar trebui să ne întrebăm dacă Ciolacu nu e Liviu Dragnea”
El a adăugat că „un punct de interes comun îl reprezintă producţia de energie regenerabilă, de aceea i-am transmis omologului că încurajez companiile emirateze să vină să facă investiţii în ţara noastră”.

„Întărirea relaţiilor bilaterale din cele două state, în mod special în domeniul energiei, este o prioritate pentru ambele ministere”, a conchis ministrul Energiei.