Guvernul dă o veste uriașă pentru români! Se construiește o linie de mare viteză de la munte până la mare. Ce a declarat Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat o investiție uriașă pentru o linie de mare viteză! Trenul ar uma să circule pe ruta Predeal – București – Constanța.

04 apr. 2024, 13:03
Guvernul dă o veste uriașă pentru români! Se construiește o linie de mare viteză de la munte până la mare. Ce a declarat Marcel Ciolacu
Guvernul dă o veste uriașă pentru români! Se construiește o linie de mare viteză de la munte până la mare. Ce a declarat Marcel Ciolacu

La debutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a comunicat că se va destina suma de 500 de milioane de euro pentru modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța. Această linie va fi transformată într-una de mare viteză, contribuind semnificativ la reducerea timpului de călătorie.

Citește și: Cozmin Gușă vrea să candideze la Primăria Capitalei. A pus condiția să candideze și George Simion la alegerile prezidențiale

„Și în domeniul feroviar avem investiții mari, care prind viteză. Aprobăm modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța, proiect de 500 de milioane de euro. Asta ne va permite să mergem cu trenul din București la munte și la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul țărilor europene.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu anunță rezolvarea a două mari probleme din România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în cadrul ședinței de Guvern, se va rezolva problema spionoasă a concediilor medicale, dar și a problemelor financiare cu care se confruntă mamele cu venituri scăzute.

Prim-ministrul țării a vorbit, în cadrul briefingului de presă dinainte ședinței de Guvern de astăzi, despre principalele teme de discuție. Potrivit lui Ciolacu, astăzi se va adopta scutirea contribuțiilor pentru concediile medicale ale mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților oncologici și a celor ce se prezintă cu situații urgente.

„Începem prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență. Dacă este nevoie, chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern. Trebuie să aprobăm azi acest act, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, prin același proiect se vor acorda câte 2.000 de lei pentru mamele cu venituri mici, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut.

„Prin același proiect, sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut. Este un sprijin pe care îl extindem până în 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, a mai explicat premierul.

Citește și: Octavian Morariu, atac devastator la adresa lui David Popovici. „Suntem Team România, nu Team David Popovici şi alţii!”