Octavian Morariu, atac devastator la adresa lui David Popovici. „Suntem Team România, nu Team David Popovici şi alţii!”

Octavian Morariu, fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a lansat un atac dur împotriva lui David Popovici, în urma deciziei acestuia de a nu se caza în satul olimpic alături de ceilalți sportivi români la JO de la Paris 2024.

04 apr. 2024, 12:23
Octavian Morariu, atac devastator la adresa lui David Popovici. „Suntem Team România, nu Team David Popovici şi alţii!”
Octavian Morariu, atac devastator la adresa lui David Popovici. "Suntem Team România, nu Team David Popovici şi alţii!"

Octavian Morariu, atac devastator la adresa lui David Popovici. Fostul președinte al COSR, în vârstă de 62 de ani, a comentat hotărârea înotătorului David Popovici (19 ani) de a locui în afara satului olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris. Octavian Morariu a subliniat importanța solidarității și a coeziunii în cadrul echipei, argumentând că, dacă sunt reprezentați de Team România, sportivii „tricolori” trebuie să stea împreună, şi a menționat că Jocurile Olimpice sunt despre valori și că este esențial să existe un spirit de echipă în rândul sportivilor.

„Vă spun cu foarte mare sinceritate că eu aș sta în satul olimpic. Din motive de echipă, de coeziune, de reprezentativitate, de unitate, de camaraderie. Din motive de respectarea unor valori. De asta și există un sat olimpic, pentru că altfel ar sta fiecare în altă parte. Dacă e o echipă a României, atunci ea trebuie să stea împreună. Asta e filosofia mea. Fie că place unora sau nu, asta e filosofia mea. Suntem Team România, nu suntem Team David Popovici și alții. Și atunci stăm împreună. Ne sprijinim unii pe alții, ne spunem necazurile, ne bucurăm împreună, ne motivăm, și așa mai departe. Asta înseamnă echipa. Jocurile Olimpice sunt despre valori”, a spus Octavian Morariu pentru iamsport.ro.

Citeşte şi: David Popovici merge cu metroul şi autobuzul la Bucureşti, dar a cerut bodyguarzi şi hotel de lux la JO de la Paris

În ceea ce privește cazarea lui David Popovici în afara satului olimpic și folosirea agenților de pază privați, Octavian  Morariu a exprimat surprindere, menționând că acest lucru ar putea fi în afara controlului Comitetului Olimpic și Sportiv Român și ar depinde de organizatori: „Eu nu am mai auzit de așa ceva. Ar putea… să știți că, aici, COSR-ul ar putea fi într-o imposibilitate. Vorbim de acreditări. Care, desigur, sunt limitate. Nu am auzit, sincer, până acum de acreditări pentru agenți de pază privați. Cred că e o problema care nici măcar de COSR nu depinde, ci de organizatori. Dacă ei pot da astfel de acreditări”.