Guvernul de la Bulbucata. Sătenii vor premier de import VIDEO

Se bucură că a căzut Guvernul şi cred că cel mai bun premier ar fi unul de... import. În comuna Bulbucata, de lângă Bucureşti, oamenii au comentat intens subiectul.

RomaniaTV.net
28 apr. 2012, 09:20
Guvernul de la Bulbucata. Sătenii vor premier de import VIDEO

Când reporterii România TV au ajuns la Bulbucata, preşedintele nu desemnase încă premierul. Vestea că guvernul Ungureanu a căzut nu se răspândise încă în tot satul. Totuşi, în comuna de lângă Bucureşti, oamenii, gospodari şi amabili, au devenit fini comentatori din culise. După părerea lor, cel mai bun premier ar fi unul de… import.

„Ne pare bine. Mie mi-ar plăcea de Ponta asta că se vede băiat la locul lui, ăsta să fie premier. Să fie băieţii aştia tineri să conducă ţara să fie bine, să fie fericită lumea. Să nu mai fie amărâţi să plângă, să se spânzure să-şi dea foc, de amaru ăsta care e pe pământul asta”, spune o localnică.

Doamna are o vârsta venerabilă şi o pensie pe jumătatea vârstei, 38 de lei. În raniţă are nişte iarbă pentru găini, iar vestea că a căzut Guvernul nu i-a schimbat cu nimic dispoziţia. Vis-a-vis de gospodaria doamnei un vecin este mai guraliv. Fost colonel de securitate, omul se fereşte să ne spună ce pensie are.

Odată împărtăşit secretul, lucrurile par mai clare. Suma pe care o primeşte ca pensionar al Serviciilor Secrete este, cu scuzele de rigoare pentru colonel, de două ori mai mare decât salariul unui chirurg.

Câteva case mai încolo un fost executor judecătoresc, împreună cu soţia, rămân miraţi la auzul veştii că la Bucureşti s-a schimbat divanul.

„Ponta, hai lăsaţi că nici cu Ponta nu mi-e ruşine. Nu-mi place niciunul. Aduceţi de afara că e mai bine. Nu vedeţi că niciunul nu face nimic..ăla îl ia pe ăla, ăla îl ia pe ală”, a spus fostul executor.

Nenea Ilie a lucrat la Turbomecanica. Atunci când fabrica s-a închis s-a apucat de „ciobănit” cum zice el. A plecat de la o oaie şi a ajuns la o sută. Despre politicieni..numai de bine.

„Nici în mine nu mai am incredere, alegem unul bun, Boc ca să zic eu aşa. Nu trăiam deloc mai bine pe vremea lui Boc”, a spus ciobanul.

Doua doamne stau la taifas în faţa porţii. Când aud de Guvern le piere cheful de vorbă.

Am înţeles acum euforia din privirea domnului primar de la PNL. Pentru sătenii din Bulbucata numele premierul e mai puţin important. Salvarea lor vine din muncă. Aşa că, onoare muncii, că tot mai e un pic până la 1 mai.