Guvernul de la Damasc rămâne ferm: Siria nu cedează, chiar dacă are loc al Treilea Război Mondial

Regimul sirian nu va ceda în faţa ameninţărilor atacurilor occidentale, chiar dacă ar avea loc un al Treilea Război Mondial, a declarat miercuri Faycal Moqdad, adjunctul ministrului sirian de externe, într-un interviu în exclusivitate pentru AFP.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 17:22
Guvernul de la Damasc rămâne ferm: Siria nu cedează, chiar dacă are loc al Treilea Război Mondial

Adjunctul ministrului sirian de Externe a declarat, se asemenea, că Damascul a adoptat „toate măsurile” pentru a face faţă unui eventual atac şi că îşi va mobiliza aliaţii împotriva axei conduse de către Statele Unite şi Franţa, care caută să creeze o coaliţie cu scopul de a efectua acţiuni militare împotriva regimului, ca represalii faţă de un presupus atac chimic.

Guvernul sirian nu îşi va schimba poziţia, chiar dacă are loc un al Treilea Război Mondial. Niciun sirian nu poate sacrifica independenţa ţării sale„, a spus Moqdad.

Dacă Franţa vrea să susţină Al-Qaida şi (mişcarea) Fraţii Musulmani, aşa cum i-a susţinut în Egipt şi în alte regiuni din lume, se îndreaptă spre un eşec în Siria„, a declarat el în acest interviu, realizat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, la Damasc.

Nu vom oferi informaţii despre modul în care Siria va riposta (…). Siria a adoptat toate măsurile pentru a riposta unei asemenea agresiuni„, a spus oficialul.

Siria, în virtutea Cartei ONU, are dreptul să riposteze unei asemenea agresiuni, care nu are nicio justificare în dreptul internaţional„, a subliniat el.

Nimeni nu poate prezice situaţia în regiune după începutul acestei agresiuni„, a avertizat Moqdad.

El a mai spus că puterea siriană îşi mobilizează aliaţii.

Statele Unite îşi mobilizează în prezent aliaţii în vederea unei agresiuni împotriva Siriei. Cred că, la rândul său, Siria are dreptul să îşi mobilizeze aliaţii şi ca aceştia să îi ofere toate tipurile de susţinere„, a subliniat el, fără să vrea să ofere detalii.

Citeşte şi Obama: Comunitatea internaţională nu trebuie să rămână „tăcută” în faţa barbariei din Siria

Iranul, Rusia, Africa de Sud şi ţări arabe au refuzat această agresiune şi sunt pregătite să facă faţă acestui război pe care îl vor declara Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Franţa, Siriei„, a spus Moqdad.

În opinia sa, „poziţia rusă este neschimbată. Este o poziţie responsabilă, (a unei ţări) prietene care susţine pacea”, a subliniat el.

Citeşte şi Putin: Rusia ar putea lua parte la o acţiune militară împotriva Siriei

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri ca occidentalii să prezinte la ONU „probe convingătoare” cu privire la folosirea armelor chimice de către regimul sirian al lui Bashar al-Assad, afirmând că ţara sa este pregătită, în acest caz, să „acţioneze cel mai hotărât şi serios posibil”.