Guvernul discută în şedinţa de marţi mai multe legi privind sistemul sanitar

Guvernul discută în şedinţa de marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, informează un comunicat de presă al Executivului remis AGERPRES.

13 mai 2014, 08:50
Guvernul discută în şedinţa de marţi mai multe legi privind sistemul sanitar

Tot marţi Executivul va lua în dezbatere un proiect de hotărâre pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi alte măsuri în domeniul medicamentului.

Totodată, pe agenda Guvernului se află proiectul de hotărâre pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015.

Un alt proiect de hotărâre discutat marţi de Executiv vizează aprobarea elementelor tehnice şi modalitatea de stabilire a despăgubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A.- în vederea achiziţionării de autoturisme precum şi de punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti.

Guvernul va decide în şedinţa săptămânală şi asupra proiectului de lege privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiţii „Autostrada Sebeş-Turda”.

Citeşte şi CNAS a tipărit 10 milioane de carduri de sănătate. Află când începe distribuirea lor