Guvernul face un apel la populaţie să respecte măsurile anti-Covid

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 09:56
Guvernul face un apel la populaţie să respecte măsurile anti-Covid

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Guvernul face apel la populaţie să respecte măsurile anti-COVID-19.

„Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică.


loading...