Guvernul german a comandat 10.000 de ventilatoare noi pentru a face faţă epidemiei de coronavirus

Şapte morţi şi peste 2.300 de cazuri de coronavirus în Germania. Cele mai importante landuri închid şcolile, sportul intră în hibernare, iar întrunirile politice se suspendă. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 18:03
Guvernul german a comandat 10.000 de ventilatoare noi pentru a face faţă epidemiei de coronavirus

Guvernul german a comandat 10.000 de ventilatoare noi pentru a face faţă epidemiei de coronavirus, aşa cum au făcut şi chinezii din Wuhan, iar acum epidemia se află în remisie. Bilanţul pandemiei de coronavirus din Germania este de 7 morţi şi 2.369 de cazuri confirmate. Cifrele aparţin autorităţilor centrale, în timp ce presa vorbeşte despre cel puţin 3.100 de cazuri, transmite Mediafax.

Situaţia cea mai gravă este în landul Renania de Nord – Westfalia, acolo unde au fost raportate 680 de cazuri şi trei decese. Guvernul regional al landului a anunţat că, de miercuri, va închide şcolile până la jumătatea lui aprilie.

O măsură identică a fost luată de landurile Bavaria, Saxonia Inferioară, Saarland, Schleswig-Holstein şi Bremen. Operatorul feroviar naţional a anunţat că nu va mai avea garnituri directe către Italia, iar trenurile vor opri acum în Austria.

Meciurile din primele două ligi de fotbal vor fi suspendate începând cu data de 2 aprilie. Partidele programate în acest weekend se vor juca fără spectatori.

CDU îşi suspendă congresul

Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU) al cancelarului Angela Merkel a anunţat joi amânarea, din cauza pandemiei noului coronavirus, a congresului său extraordinar prevăzut la 25 aprilie la Berlin în vederea alegerii noului şef al formaţiunii, relatează Reuters.  

Informaţia a fost dezvăluită de agenţia germană de presă DPA şi a fost confirmată pentru Reuters de către o purtătoare de cuvânt a CDU.

CDU se confruntă cu o perioadă de turbulenţe puternice, soldate la începutul lui februarie cu demisia preşedintei formaţiunii, Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, considerată protejata cancelarului, care nu a reuşit să-şi impună autoritatea în partid.

Ligi de fotbal suspendate

Meciurile din această săptămână din prima şi din a doua ligă din Germania au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Liga germană a recomandat ca partidele din Germania să fie amânate până la 2 aprilie.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat în legătură cu coronavirusul şi cazurile suspecte legate direct de Bundesliga şi de liga a doua, conducerea ligii germane a decis amânarea etapei a XXVI-a a primelor două divizii, care trebuia să înceapă astăzi”, se arată într-un comunicat al DFL.

Liga intenţionează să reunească reprezentanţii cluburilor în pauza de la sfârşitul lunii martie pentru a evalua situaţia şi a lua alte decizii, dacă va fi necesar.