Guvernul ia în calcul revenirea la schema de compensare a preţului la carburanţi cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru – SURSE

Guvernul ia în calcul varianta de a reveni la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, în cazul în care se ajunge la nouă lei pe litru, au spus surse guvernamentale. Această măsură urmează să fie aplicată pentru o perioadă de trei luni.

26 ian. 2023, 13:42
Guvernul ia în calcul revenirea la schema de compensare a preţului la carburanţi cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru – SURSE

Dacă cresc prețurile la carburanți, Executivul ia în calcul să reintroducă măsura de compensare a prețului cu 50 de bani, care a fost în vigoare până la 1 ianuarie 2023. În cazul în care prețul carburanților ajunge la nouă lei, măsura ar urma să fie reactivă pentru o perioada de timp de trei luni.

OMV Petrom, lider pe piața de distribuție carburanți, a ieftinit, miercuri după-amiază, benzina cu 3 bani/l, după o perioadă de scumpiri repetate efectuate în ultimele 18 zile. În ultimele 2 zile, cotaţiile internaţionale ale petrolului au scăzut cu aproape $2 pe baril.

Citește și Nicolae Ciucă anunță că PIB-ul României a crescut cu aproximativ 50 miliarde de euro în 2022: ”Este o creștere semnificativă”

Ieftinirea vine după ce, în urmă cu o zi, compania efectuase cea mai mare scumpire zilnică de la începutul anului, de 9 bani/l, aproape dublă celei cu care obişnuise piaţa în ultima săptămână.

Nicolae Ciucă a spus de la finalul anului 2022 despre compensarea prețului la carburanți că, începând cu 1 ianuarie, nu va mai funcționa. Șeful Executivului a ținut să precizeze că e doar o măsură de suspendare și că Guvernul e pregătit să o aplice iar dacă prețurile depășesc puterea de cumpărare a cetățenilor.

Citește și Premierul Nicolae Ciucă cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, măsuri urgente, pentru a pondera inflația. Vești bune pentru fermieri