Premierul Nicolae Ciucă cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, măsuri urgente, pentru a pondera inflația. Vești bune pentru fermieri

Sărăcirea românilor continuă într-un ritm accelerat. Premierul Nicolae Ciucă așteaptă măsuri punctuale din partea ministrului Agriculturii, Petre Daea. 

26 ian. 2023, 13:15
Premierul Nicolae Ciucă cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, măsuri urgente, pentru a pondera inflația. Vești bune pentru fermieri

Prețurile la alimente au crescut cu aproape 50%. O responsabilitate în acest sens poartă oficialul de la MADR, Petre Daea, e de părere premierul PNL.

O măsură fermă pentru ponderarea inflației e reprezentantă de sprijinul acordat de Guvern fermierilor.

„La nivelul guvernului am luat decizia să punem la dispoziție 500 de milioane de lei ca ajutor de stat pentru fermieri, ca să achiziționeze motorina. Avem programul prin care trebuie să sprijinim fermierii.

Am avut discuții cu fermierii, a rezultat și necesitatea sprijinirii pentru capitalul de lucru. Vom continua să îi sprijinim, ca să găsim soluții să creștem randamentul în agricultură. Vreau să găsim rapid o perioadă de timp ca deficitul de balanță comercială din sectorul alimentar să ajungă la zero. Avem potențial”, a declarat Nicolae Ciucă în ședința de joi dimineață, 26 ianuarie.

 

 

Ministrul Petre Daea, împotriva alimentelor bizare

 

În sarcina lui Petre Daea stau măsurile de ajutor pentru fermieri, dar și monitorizarea noilor alimente introduse pentru consum. Printre acestea, făina de greieri.

Oficialul de la MADR îndeamnă românii să nu consume noua insectă aprobată, larva gândacului de bălegar, care a fost introdusă recent pe lista celor potrivite pentru utilizarea în bucătărie de Comisia Europeană.

„Lăsaţi-le în aprobări, dar nu le puneţi în mâncare, nu le puneţi în farfurie, pentru că noi ştim ce producem, noi ştim ce mâncăm, noi ştim ce ne foloseşte nouă. Din acest punct de vedere eu nu îmi fac nicio grijă, aprobare nu înseamnă şi mâncare, pentru că noi ştim să producem în România şi avem har domnului unde, cu cine şi ce să facem. Lăsaţi insectele în insectar”, a răspuns, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, întrebat despre noul aliment aprobat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).