Guvernul, în colaborare cu ANCOM şi companiile de telefonie mobilă, va asigura conexiuni la internet şi tablete pentru cursurile online

Guvernul României a anunţat joi că a constituit un grup de lucru sub coordonarea Ralucăi Turcan, din care fac parte reprezentanţi ai ANCOM şi ai companiilor de telefonie mobilă, acesta având misiunea de a identifica soluţii pentru conectarea la internet a şcolilor ce încă nu au internet şi pentru dotarea acestora cu tablete.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 11:25
Guvernul, în colaborare cu ANCOM şi companiile de telefonie mobilă, va asigura conexiuni la internet şi tablete pentru cursurile online

„Guvernul va colabora cu ANCOM și cu operatorii de telefonie mobilă pentru a găsi soluții de extindere a conectării școlilor internet, pentru desfășurarea cursurilor online în comunitățile în care situația epidemiologică nu va permite prezența fizică la cursuri a elevilor. Potrivit datelor Ministerului Educației, la nivel național aproximativ 26-27% din unitățile școlare nu sunt conectate la internet.
Premierul Ludovic Orban a afirmat că Executivul va aloca resursele necesare pentru a asigura dreptul la educație în mod nediscriminatoriu pentru toți elevii, menționând aici asigurarea conectării la internet pentru cât mai multe comunități și unități școlare, accesul la internet al elevilor, precum și atribuirea de tablete copiilor și tinerilor care nu dispun de astfel de echipamente.
Reprezentanții operatorilor de telefonie mobilă au subliniat că doresc să se implice, împreună cu autoritățile, pentru a găsi soluții atât pe termen scurt, respectiv până la începerea anului școlar, cât și pe termen mediu și lung, care să permită cât mai multor elevi să aibă acces la platforme online sigure de învățare.
Discuțiile vor continua la nivelul unui grup de lucru comun, constituit în coordonarea vicepremierului Raluca Turcan.”, se arată în comunicatul Guvernului.

Citeşte şi: PNL reclamă la CCR legea care blochează majorarea alocaţiilor pentru copii