Guvernul începe să plătească salariile profesorilor câştigate în instanţă

Potrivit proiectului bugetului de stat pe 2012, profesorii din sistemul preuniversitar vor începe să primească, de anul viitor, primele tranşe din drepturile salariale câştigate în instanţă. Sumele sunt considerate însă prea mici de liderii sindicali.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 11:36
Guvernul începe să plătească salariile profesorilor câştigate în instanţă

Profesorii din învăţământul preuniversitare vor primi în total 230.148.000 lei, în 2012, din banii câştigaţi de aceştia prin hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii. Cei mai mulţi bani merg în Bihor, în Suceava, în Argeş şi Botoşani, potrivit datelor din proiectul de buget pe anul următor.

Cele 230 de milioane de lei reprezintă doar 5% din drepturile câştigate de profesori în instanţă, a declarat pentru MONEY.ro Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret. Statul datorează profesorilor din sistemul preuniversitar peste 6 miliarde de lei, a adăugat Marius Nistor.

Premierul Emil Boc anunţa în aprilie 2011 că profesorii îşi vor recupera banii câştigaţi în instanţă eşalonat –  în 2012, 2013, 2014. În realitate, ultima tranşă va fi acordată profesorilor abia în 2016, spune însă preşedintele Federaţiei Spiru Haret.

Citeşte mai mult pe MONEY.RO