Guvernul îşi angajează răspunderea pe comasarea alegerilor

Guvernul îşi va angaja răspunderea până la Crăciun pentru proiectul legii de comasare a alegerilor şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind luată în şedinţa de luni a coaliţiei, au declarat surse oficiale.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 08:37
Guvernul îşi angajează răspunderea pe comasarea alegerilor

„Guvernul îşi va angaja răspunderea atât pentru proiectul legii de comasare a alegerilor, cât şi pentru legea privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unei decizii politice luate în şedinţa de luni a coaliţiei. Intenţia este ca angajarea răspunderii să aibă loc până la Crăciun, iar data alegerilor comasate să fie decisă ulterior, prin hotărâre de guvern”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la şedinţa de luni a coaliţiei.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a întocmit un proiect de comasare a alegerilor în 2012, care presupune creşterea numărului de parlamentari şi nu reducerea acestora, după cum s-a decis în coaliţie.

Pemierul Emil Boc a susţinut că proiectul MAI este doar unul tehnic, care va fi discutat în coaliţie şi va putea include unele modificări.

Preşedintele Traian Băsescu declara în septembrie că amânarea localelor poate fi justificată doar de o reorganizare administrativă a ţării.

Şeful statului a declarat recent că legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile de judecători la ÎCCJ vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, pentru că s-a dovedit că nu pot fi trecute prin Parlament.

USL a anunţat că, în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe comasare, va iniţia o moţiune de cenzură.

De asemenea, liderii USL au invocat posibilitatea retragerii Opoziţiei din Parlament, ceea ce ar însemna declanşarea de anticipate.