Guvernul MRU a atacat cu recurs decizia instanţei privind UMF Târgu Mureş

Guvernul Ungureanu a atacat cu recurs, luni, sentinţa de suspendare a aplicării HG 230 din 27 martie 2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, pronunţată vineri de Curtea de Apel Târgu Mureş.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 08:45
Guvernul MRU a atacat cu recurs decizia instanţei privind UMF Târgu Mureş

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Duşa, Guvernul în funcţie a declarat recurs faţă de sentinţa de suspendare a aplicării HG 230 din 27 martie 2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„Recursul formulat de Guvern ne-a fost transmis luni, prin fax, şi este semnat de Dezsi Attila, secretar general al Guvernului României”, a declarat Duşa, potrivit căreia, în urma declarării recursului, dosarul urmează să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că, din câte ştie el, Guvernul demis Ungureanu va face recurs, în cursul acestei zile, la decizia instanţei de suspendare a aplicării Hotărârii de Guvern privind UMF Târgu Mureş.

„Din câte ştiu, Guvernul în funcţie va face recurs în cursul acestei zile”, a spus Kelemen.

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, sâmbătă, că „inclusiv Guvernul care este încă în funcţiune” trebuie să atace sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care a suspendat aplicarea Hotărârii de Guvern privind UMF, susţinând că instanţa a făcut „un abuz”.

Marko Bela a afirmat că este „îngrijorat” de situaţia creată după sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care a suspendat aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF).

„Trebuie să vă spun că pe mine mă îngrijorează discursul legat de învăţământul în limba maghiară în acest moment, mă îngrijorează ceea ce se întâmplă în legătură cu UMF Târgu Mureş, fiindcă, aşa cum aţi văzut şi aşa cum am relatat, în acest moment funcţionează foarte multe instituţii de învăţământ de sine stătătoare cu limba de predare maghiară, în România. În plus, în cazul UMF nu se vrea o scindare a universităţii, ci crearea unor structuri de decizie în cadrul acesteia. (…) Eu cred că în primul rând se va cere – şi trebuie să se ceară – strămutarea acestui proces din Târgu Mureş în altă parte şi bineînţeles că trebuie atacată decizia. Vom discuta cu colegii. Inclusiv Guvernul care încă este în funcţiune, inclusiv Guvernul care până la învestirea noului Guvern este în funcţiune, după părerea mea, trebuie să atace această decizie”, a spus Marko Bela.