Guvernul oferă 30.000 de euro cuplurilor căsătorite care fac trei copii

Publicat: Marţi, 31 Decembrie 2019 07:21 // Actualizat: Marţi, 31 Decembrie 2019 07:21 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul ungar oferă 30.000 de euro cuplurilor căsătorite care reuşesc să facă trei copii, bani care nu trebuie returnaţi şi pe care tinerii îi pot cheltui pe orice doresc. Această iniţiativă a fost implementată în iulie, şi prin ea se încearcă rezolvare crizei de forţă de muncă prezentă atât în Ungaria cât şi în mai multe ţări membre UE, scrie Euronews.

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, alături de partidul său, caută să stimuleze prin acest proiect creşterea populaţiei ungare prin întemeierea de familii şi nu prin imigrare în masă. "Nu avem nevoie de cifre, ci de copii ungari", a declarat Viktor Orban.

Potrivit Eurostat, Ungaria stă mai prost în ceea ce priveşte rata fertilităţii femeilor decât restul membrilor UE. Dacă media acestei rate la nivel europeane este de 1.59 copii per femeie, în Ungaria aceasta este de 1.49 de copii per femeie.

Cei 30.000 de euro pe care urmează să îi primească cei ce vor reuşi să îmbunătăţească demografia Ungariei, fac parte din proiecte numită „Planul de protecţie al familiei", lansat de Vitkor Orban. Este vorba despre de o serie de şapte politici şi iniţiative menite să sprijine familiile şi să încurajeze cuplurile să facă copii.

Cuplurile trebuie să îndeplinească patru cerinţe estenţiale pentru a beneficia de bani. Ei trebuie să fie căsătoriţi, unul dintre membrii cuplului trebuie să se afle la prima căsătorie, soţia trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 şi 40 de ani, şi în final, unul dintre membrii cuplului trebuie să fi plătit contribuţii sociale în Ungaria vreme de cel puţin 6 luni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani copii natalitate Ungaria Viktor Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H