Guvernul olandez a organizat o petrecere cu 1.300 de persoane. Biletele de 1.350 euro au fost vândute în doar 20 DE MINUTE

Guvernul din Olanda a decis să facă un experiment pentru a vedea dacă grupurile mari de persoane se pot aduna în siguranță pe durata pandemiei COVID. Peste 1.000 de persoane au petrecut într-un club din Amsterdam.

08 mart. 2021, 13:36
Guvernul olandez a organizat o petrecere cu 1.300 de persoane. Biletele de 1.350 euro au fost vândute în doar 20 DE MINUTE

Guvernul olandez a organizat o petrecere cu 1.300 de persoane. La cerere autorităților olandeze a fost organizată o petrecere cu 1.300 de persoane într-un club din Amsterdam care are o capacitate de 17.000 de persoane. Petrecerea experimentală are scopul de a observa dacă grupurile mari de persoane se pot întâlni în siguranță pe durata pandemiei COVID și de a testa riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor.

Experimentul a avut loc pe 6 martie la  The Ziggo Dome îm Amsterdam. Peste 100.000 de persoane s-au înscris, iar biletele în valoare de 1.350 de euro s-au vândut 20 minute. Fiecare participant trebuia să aibă un test negativ Covid-19 cu 48 de ore înainte de eveniment și va fi supus unui nou test peste cinci zile, a explicat ziarul The Guardian.

Citește și: Adevărul din spatele ușilor închise de la ATI Sibiu! ”Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Oamenii nu mor de COVID, mor asfixiați, sedați. Abator e puțin spus, ne omorâm între noi”

Participanții au fost monitorizați în permanență, fiind împărțit în mai multe grupuri de câte 250 de persoane, fiecare cu reguli diferite. Prin urmare un grup trebuia sa poarte mască de protecție tot timpul și aveau voie să se așeze oriunde, cu condiția de a se asigura că nu sunt într-un grup mai mare de trei persoane pe metrul pătrat. Participanți care purtau masca de protecție tot timpul și care trebuiau să respece distanța de 1,5 metri.

Guvernul olandez a organizat o petrecere cu 1.300 de persoane.  Alt grup care purtau mască de protecție doar în momentul în care se mișcau, însă aveau locuri prestabilite. Unii care purtua mască atunci când se mișcau, dar puteau să se așeze oriunde și un grup care nu purta masca de protecție și puteau să meargă oriunde. Cei din ultima categorie au fost încurajați să cânte, să bea, să danseze și să strige.

Atmosfera a fost electrizantă, încinsă de DJ-ii olandezi Sam Feldt, Lady Bee și Sunnery James&Ryan Marciano.