Guvernul Orban, dat în judecată. Un fost deputat PSD cere despăgubiri după desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

Publicat: Vineri, 17 Ianuarie 2020 13:39 // Actualizat: Vineri, 17 Ianuarie 2020 13:56 // Sursa: romaniatv.net

Fostul deputat PSD Emil Cutean a dat în judecată Guvernul Orban, cerând despăgubiri după adoptarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Emil Cutean era secretar general al institutului.  

Fostul deputat PSD Emilian Cutean (55 de ani) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să oblige Guvernul să-i plătească daune materiale şi morale pentru prejudiciile cauzate de emiterea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie (IRRD) 1989, condus de Ion Iliescu.

"Consider că din respect faţă de valorile câştigate prin jertfa celor care au murit în Decembrie 1989, această ordonanţă de urgenţă, adoptată cu încălcarea legii supreme în stat, respectiv Constituţia României, trebuie supusă cenzurii CCR", spune Emilian Cutean, în cererea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, informează ziare.com.

Conform sursei citate, nemulţumirea lui Cutean este aceea că nu mai primeşte salariul de secretar general al institutului, funcţie pe care o avea în momentul desfiinţării. De asemenea, Cutean nu-şi mai poate plăti creditele la bancă.

Cauza împotriva Guvernului Orban a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti în contencios administrativ şi nu a fost încă stabilit un termen de judecată.

În OUG prin care desfiinţează IRRD, Guvernul Orban argumentează că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici pe care institutul i-a cheltuit.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, în perioada în care a condus Secretariatul de Statpentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR). După eliberarea din penitenciar, cazul a fost rejudecat în 2019. Cutean a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 60 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Citeşte şi: Institutul Revoluţiei Române, desfiinţat de Guvernul Orban. Prima reacţie a lui Ion Iliescu

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Emilian Cutean guvernul orban Institutului Revoluţiei Române din Decembrie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H