Guvernul plin de miliardari care a aprobat cea mai mare execuţie publică în masă din ultimele decenii. 81 de persoane au fost decapitate într-o singură zi

Arabia Saudită a efectuat cea mai mare execuție în masă din ultimele decenii, în timpul căreia 81 de persoane au fost decapitate.

12 mart. 2022, 19:22
Guvernul plin de miliardari care a aprobat cea mai mare execuţie publică în masă din ultimele decenii. 81 de persoane au fost decapitate într-o singură zi

Cei executați fuseseră condamnați pentru diverse infracţiuni, inclusiv crimă sau aparteneţă la organizațiile teroriste Al-Qaeda și Statul Islamic, precum și pentru ajutorarea rebelilor yemeniți din mișcarea Ansar Allah (Houthis), scrie Associated Press.

Numărul infractorilor executați sâmbătă, 12 martie, a depășit execuția în masă din 1980. Atunci, autoritățile au dus la execuţie 63 de militanți care au luat ostatici în cea mai mare moschee din orașul Mecca, în 1979. S-a observat că pe fondul pandemiei s-a înregistrat o scădere a numărului de pedepse cu moartea, însă autoritățile nu le-au abandonat complet.

Citeşte şi Omul care i-a executat pe soții Ceaușescu, mărturisiri cutremurătoare despre ultima dorință a cuplului: „Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta”

Agenția de presă de stat saudită a confirmat această execuţie în masă, precizând că au inclus uciderea „celor acuzați de infracțiuni variate, inclusiv uciderea unor bărbați, femei și copii nevinovați”.

73 de cetățeni saudiți, 7 yemeniți și un sirian au fost executați sâmbătă. „Regatul va continua să ia o poziție fermă împotriva terorismului și ideologiilor extremiste care amenință stabilitatea întregii lumi„, se arată în mesajul saudiților.

Citeşte şi „Vulturul însângerat”, cumplita metodă de tortură a vikingilor, este posibilă din punct de vedere anatomic. Oamenii de știință au confirmat că ritualul poate fi executat