Guvernul pregăteşte măsuri dure de austeritate. A fost adoptat documentul care îngheaţă salariile şi pensiile 

Guvernul a adoptat documentul în care se vorbeşte despre îngheţarea salariilor şi a pensiilor. Totul depinde de datoria externă. Miniștrii au stabilit exact condițiile în care se va interveni brutal la capitolul cheltuieli.

19 ian. 2022, 15:14
Guvernul pregăteşte măsuri dure de austeritate. A fost adoptat documentul care îngheaţă salariile şi pensiile 

Guvernul pregăteşte măsuri dure de austeritate. În cazul în care datoria externă a României va creşte, salariile bugetarilor, ajutoarele sociale şi pensiile vor fi îngheţate.

Guvernul pregăteşte măsuri dure de austeritate

Citeşte şi Nicolae Ciucă anunţă că până vineri va fi finalizată OUG pentru plafonarea preţului energiei, urmând să fie aprobată săptămâna viitoare VIDEO

Se pregătesc măsuri dure pentru români, dacă datoria externă a României va creşte. În momentul de faţă vorbim despre o datorie de 48,2 la suta din PIB. Când va ajunge pâna la 50 la sută, Ministerul Finantelor trebuie să prezinte un raport in care sa explice de ce a crescut datoria publică şi trebuie să vina cu propuneri pentru mentinerea datoriei la nivelul sustenabilităţii, informează jurnaliştii România Tv.

Dacă datoria va ajunge pana la 55 la sută din PIB, se propune înghetarea salariilor in sistemul de stat si nu se va mai aplica nicio majorare. Daca datoria publica va depăşi acest procent, faţa de măsurilor mentionate, vor fi inghetate toate ajutoarele sociale care vin din partea statului.

În momentul în care datoria publică a României va depăşi 60 la suta din PIB, Guvernul va trebui să ia măsuri drastice, astfel incat aceasta datorie sa fie redusa cu 5 procente pe an.

De data aceasta, vor fi afectati si pensionarii, pentru că nu se va mai aplica nicio crestere a punctului de pensie.

Citeşte şi Premierul Nicolae Ciucă a anunţat reintroducerea şomajului tehnic în România. Cine va putea beneficia de acest ajutor – DOCUMENT