Termenul limită de depunere a Declaraţiei Unice s-a prelungit până la 31 iulie

Publicat: Joi, 12 Iulie 2018 14:28 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 21:59 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, prelungirea până la 31 iulie a termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Documente atasate:

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonaţă de urgenţă prin care a fost prelungit, până pe 31 iulie, termenul de depunere a declaraţiei unice de către contribuabili, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

"S-a adoptat prelungirea cu două săptămâni, respectiv până la 31 iulie 2018, a termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. (...) Termenul iniţial era 16 iulie 2018. Pentru depunerea online a declaraţiei unice în termenul (...) prorogat se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Cu alte cuvinte, toate acele modificări făcute de Guvern în acest an în legătură (...) cu depunerea declaraţiei unice rămân în vigoare, doar că termenul (...) se prorogă până la 31 iulie", a precizat Nelu Barbu.

Decizia a fost luată în condiţiile în care site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a funcţionat cu întreruperi, în ultimele zile, din cauza numărului mare de contribuabili care au intrat să depună online Declaraţia Unică.

Guvernul a anunţat că, în rest, toate modificările făcute de Guvern în acest an, în legătură cu depunerea declaraţiei unice, rămân în vigoare.

DECLARATIA UNICĂ 2018 ŞI GHIDUL DE COMPLETARE. DESCARCĂ AICI 

Până acum, din cei peste 1 milion de contribuabili vizați au depus declarația unică doar 450 de mii, dintre care doar 135 de mii online.

Prin intermediul Declaraţiei unice contribuabilii trebuie să declare următoarele tipuri de venit realizat:

  • venituri/pierderi din activităţi independente
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală
  •  venituri din cedarea folosinţei bunurilor
  • venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, determinate în sistem real
  • venituri din transferul titlurilor de valoare
  • venituri din investiţii realizate din străinătate, precum dividende, dobânzi, pensii.

Guvernul a anunţat joi şi instituirea unui sistem de compensare care să stingă creanţele reciproce existente între statul român şi persoanele care beneficiază de despăgubiri în temeiul legilor din domeniul restituirii proprietăţii.

Mai exact, este vorba de persoanele care au creanţe către Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), dar în acelaşi timp au de primit de la această instituţie despăgubiri conform legilor de restituire.

Luni, Ministerul Finanţelor anunţase că 16 iulie este data limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

”Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au de asemenea obligaţia de a depune Declaraţia Unică”, se arată în comunicat.

Declaraţia Unică se poate depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaraţia se poate depune şi direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Pentru depunerea online a Declaraţiei Unice până la termenul limită, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019.

Printr-o declaraţie rectificativă, Declaraţia Unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunţat instituţia.

 

 


loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF declaratia unica declaratie unica 2018 termen limita de depunere SITE ANAF
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 iul 21:24
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AM ATROFIE LA VENTRICULUL STANG LA INIMA: LA STIRILE PRO TV DE AZI TANARUL VROIA SA BAGE PAIUL ALBASTRU IN NAS SI CELALALT TANAR IL SUPRAVEGHEAZA DIN SPATE INSA CU MN ASA NUMITELE CADRE MEDICALE AU FACUT O ALTA IMBECILITATI LA REANIMARE-M-A INTREBAT DE MAI MULTE ORI-VRETI SA BETI O INGHITITURA- SI MI-A DAT SA BEAU APA DINTR-UN PAHAR CU UN PAI ALBASTRU DE MAI MULTE ORI:::SI A ZIS:::DA::::EXACT::::ASTA FACEM NOI::::::VBEA CU ALTCNV IMBRACAT CA SI UN CADRU MEDICAL-A BAUT----E STABILA:::::IN STATIE IN NÜRNBERG ERAU DE MANA CU NISTE COPII LA IESIREA DIN FABRICA NÜRNBERG SI COPIII AU SCOS CEVA DIN NAS SI AU ARUNCAT IN COSUL DE GUNOI:::SI LE SPUNEAU-:::::ASTA NOINU MANCAM::::REPETA IN CONTINUU::::APOI RADEA SI VBEA SINGURA SAU SINGUR IN STATIE:::::CREDEA CA II MERGE AU CHEMAT-O PE AIA LA EI SI AU VBIT DESPRE SCOALA::::AU VBIT DESPRE:::::SI A RAMAS PSIHOSOCIOPATA CU PRIVIREA ATINTITA IN GOL::::::::::FEMEIA NU S-A MAI INTORS LA MUNCA PANA DIMINEATA::::::ERA APOI IN STATIA DE METROU O FEMEIE APARENT INSARCINATA CARE SE UITA LA UN BARBAT IMBRACAT IN NEGRU CARE STATEA SI SE UITA INERT IN GOL IAR EA SE UITA LA MINE SI-MI FACEA SEMNE LA CAP::::A DAT TEL APOI LA UN MEDIC DE FAM SI I-A ZIS SA-I FACA UN TERMEN SCURT PTR ANALIZE CA E DEJA IN 24 de luni DE SARCINA:
12 iul 20:42
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
LA STIRILE GERMANE AU DAT-O CHIPURILE PE DNA KYLIE JENNER SI AU ARATAT CAT E DE BOGATA-E INTR-O ROCHIE TIP IMBECILITATI GENERATOARE DE CANCER SIGUR-CU SNURURI ALBE SI UN FEL DE APLICATII MARONII ROZ PE PIELE CARE SEAMANA CU NISTE TUMORI SI CU MAINILE FACAND SEMN CA LE IA DE DUPA CAP -ACUMA CAND MEDICAMENTELE GRATUITE SI CELELALTE AJUTOARE MEDICALE SI MANCAREA GRATUITA PTR SARACI S-A FURAT SI NICI CU BANI NU SE MAI GASESC CA LUMEA:IN MGAZINE SPUN CA TOTUL E CREAT DIN CURELUSE:E CREATIA POLARA A UNORA CARE JOACA TEATRU NECONVINGATOR SI NU VOR SA SE SIMTA DECAT CEI MAI BOGATI SI CEI MAI SATISFACUTI SI CEI MAI IN ROZ DOAR DISTRUGANDU-I PE ALTII;ADICA FARA EFORTURI SI DREPTURI PROPRII: A IESIT CHIUPURILE UN DOMN CU PARUL ALB INDREPTAT IN SUS SI ARATAND CA E GRASUT CA UN BURSUCEL LA FEREASTRA DEZBRACAT DESI AFARA PLOUA SI E RACOARE:
1
EUR
4.7621
RON
20 May
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H