Guvernul pregăteşte o clădire a RAAPPS din Bucureşti ca reşedinţă oficială pentru un şef de instituţie-cheie din România

În Monitorul Oficial a apărut, miercuri, o hotărâre de Guvern care prevede trecerea unui imobil aflat în administrarea RAAPPS din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinației de reședință oficială. Proprietatea are 286 mp şi este situată în sectorul 3 al Capitalei, foarte aproape de Piaţa Unirii. 

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 12:49

În Hotărârea de Guvern de precizează că „se aprobă atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială a imbilului pentru persoanele prevăzute la art. 2 lit. a din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri de constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol şi bunuri din domeniul public al statului, aflat în administrarea RAAPPS, aprobată cu modificări prin Legea nr. 640/2002 cu modificările ulterioare. (…) Imobilul (…) se pune la dispoziţia beneficiarilor de către RAAPPS pe întreaga perioadă a exercitării mandatului.

Potrivit art. 2 lit. a din Ordonanţa 19/2002, fondul locativ de protocol are destinaţie de resedinte oficiale pentru Preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român. 

„Resedintele oficiale, cu toate dotările aferente, se atribuie persoanelor menţionate la art. 2 lit. a), la cererea acestora, de către Guvern şi le sunt puse la dispoziţie de către R.A.-A.P.P.S. pe întreaga perioadă a exercitării mandatului sau pe perioada prevăzută de Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, după caz”, se mai arată în Ordonaţa 19/2002.

Este vorba despre un imobil cu garaj situat în strada George Ionescu-Gion nr. 13, din sectorul 3 al Capitalei. Imobilul în suprafaţă totală de 396,09 mp este format din demisol ( în suprafață totală de 83.80 mp), parter (în suprafață totală de 106.28 mp), etajul 1 (în suprafață totală de 105.94 mp) şi mansardă (în suprafață totală de 100.05 mp). Pe lângă imobil, vila dispune și de garaj.