Guvernul prelungeşte până la 31 iulie termenul de depunere a declaraţiei unice de venit şi a formularului 230

Guvernul prelungește până pe 31 iulie termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, a anunțat marți premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern. Tot până pe 31 iulie va fi prelungit și termenul pentru depunerea formularului 230, prin care cetățenii pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 12:26
Guvernul prelungeşte până la 31 iulie termenul de depunere a declaraţiei unice de venit şi a formularului 230

„Vom adopta astăzi un act normativ prin care venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice și, totodată, în sprijinul organizațiilor non-profit. Persoanele fizice care au obligația depunerii Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale și a plății acestora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îndeplini obligațiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era inițial, la 31 iulie 2019. Toți cei care își plătesc obligațiile până la sfârșitul lunii iulie vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut.
Din respect față de timpul cetățenilor și pentru a îmbunătăți relația contribuabililor cu administrația fiscală, declarația se completează și se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, tot până pe 31 iulie va fi prelungit și termenul pentru depunerea formularului 230.
„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să doneze 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, dar și al organizațiilor neguvernamentale beneficiare care colectează, centralizează și depun Formularul 230, prelungim termenul de depunere al acestui document tot până la 31 iulie 2019”, a completat Dăncilă.

Declaraţia Unică se depune pe site-ul ANAF.RO de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Declaraţia se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: – prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV); – pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. Noua variantă poate fi consultată AICI.

Pentru a depune Declaraţia Unică, trebuie să te înregistrezi în SPV – spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil pe e site-ul www.anaf.ro, prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

Cei care nu au acces la internet sau la calculator pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităţilor fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operaţiuni: – înregistrarea în cadrul serviciului Spaţiul Privat Virtual; – completarea Declaraţiei Unice; – depunerea Declaraţiei Unice. Lista sediilor unităţilor fiscale în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăseşte pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii oferite de ANAF.