Guvernul s-a răzgândit! Anunț mare pentru pensionarii din România, de la Ministerul de Finanțe. Decizie majoră pentru 2023

Continuă discuțiile despre pensiile românilor. 2023 va veni cu decizii majore. Veniturile seniorilor României vor fi indexate cu 12,5%. Inclusiv militarii vor primi pensii mai mari, printr-o măsură distinctă.

05 dec. 2022, 19:42
Guvernul s-a răzgândit! Anunț mare pentru pensionarii din România, de la Ministerul de Finanțe. Decizie majoră pentru 2023

Guvernul s-a răzgândit, după ce pensionarii din Armată au lansat diverse mesaje alarmiste, în mass-media. Astfel, din 2023, pensiile militarilor vor fi crescute cu 5,1%. „Se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”, a garantat Adrian Câciu.

Practic, militarii vor primi majorări. Mai mici decât restul categoriilor de pensionari, dar măcar nu vor trebui să confrunte noile runde inflaționiste cu zero majorări.

„Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi chiar vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce este în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. 

Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a spus Adrian Câciu, luni, la Antena 3 CNN.

 

Ministrul Adrian Câciu a făcut anunțul momentului pentru pensionarii din România

 

Oficialul Guvernului a amintit că punctul de pensie va fi ajustat la 12,5%, sub inflație, care a ajuns la aproape 16% în 2022.

„Aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. (…) E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.

Ministrul de Finanţe a amintit şi o actualizare la veterani, cu 30%.

„O actualizare la veterani cu 30%. Avem o actualizare a indemnizaţiilor pentru veterani. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a mai transmis ministrul susținut de PSD.